Slide 1
Tekengebied 1
1
previous arrow
next arrow

Ramen

Ook houten ramen maken wij op maat voor uw woning. Om aan elke wens te kunnen voldoen bieden wij een gevarieerd aanbod.

Verschillende uitvoeringen van ramen

Voor de ramen zijn er diverse uitvoeringen mogelijk, bijvoorbeeld: een naar buiten- of binnendraaiend raam, een draaikiepraam, een vastraam, een stolpraam, een uitzetraam of een schuifraam. Onze producten zijn indien gewenst voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Of het nu gaat om een rond-, toog-, schuin- of standaard raam: bijna alles is mogelijk.

Een op maat gemaakt vast raam van hout

Een vast raam zorgt voor natuurlijk licht in uw woning. De raamprofielen zijn minimaal waardoor u maximaal profiteert van het licht. Ook kunt u een ventilatierooster toepassen waardoor u profiteert van optimale en veilige luchtventilatie.

Een praktisch houten draaivalraam 

Ook draaivalramen maken we op maat. U kunt dit raam in twee verschillende standen zetten: in de valstand of compleet open. Het kozijn draait naar binnen open zodat u het glas aan de buitenzijde gemakkelijk kunt wassen. Ook rolluiken (of andere raamdecoraties aan de buitenzijde) zijn makkelijk schoon te houden bij een draaivalraam.

Complete opening met een draaival-stolpraam 

In ons aanbod hebben we ook draaival-stolpramen van hout. Het voordeel van een draai- val stolpraam in uw woning is dat u een complete opening kunt creëren. Dat doet u door allereerst het bedieningsdeel te openen. Het is ook mogelijk om deze op de valstand te zetten. Via het verdekte espagnolet zet u het draaideel open. Zo heeft u een 100% opening zonder tussenstijl.

Uitzetraam of naar buiten draaiend raam 

Heeft u liever dat uw houten raam naar buiten toe open gaat? Dan is een uitzetraam of buitendraaiend (stolp)raam de oplossing. Het voordeel is dat u eventuele raamdecoraties aan de binnenzijde (zoals gordijnen) niet aan de kant hoeft te schuiven als u het raam open zet.

Authentieke Amsterdamse houten ramen  

Naast onze standaard houten ramen bieden wij ook het zogenoemde ‘Amsterdamse raam’. Deze wordt ook wel een imitatieschuifraam genoemd. Dit raam komt u met name tegen bij woningen gebouwd in de jaren ‘30 stijl. Een Amsterdams raam heeft een verspringing in de glaslijn. U profiteert van moderne voordelen met een authentiek karakter.

De mogelijkheden van onze ramen

Onze hardhouten raamkozijnen worden op maat gemaakt en helpen u beschermen tegen weersinvloeden en geluidshinder. Het voordeel van hardhout (ten opzichte van aluminium of kunststof) is dat het naast dat het bescherming biedt ook voor een klassieke en stijlvolle uitstraling zorgt.

Onze draai-/kiepraam kozijnen hebben naar binnen draaiende afgehangen kantel- en kiepramen, die voorzien zijn van ROTO draai-/kiepbeslag. Deze voldoen aan alle eisen van het Politiekeurmerk. Om tocht en geluidshinder te voorkomen is het raam rondom voorzien van een Deventer-kaderprofiel. Omdat het raam naar binnen draait kunt u beide zijdes makkelijk onderhouden en schoonmaken. Het draai-/kiepsysteem geeft u de keuze te ventileren in twee verschillende standen van het raam. In het onderstaande overzicht vindt u alle raamkozijnen met een draai-/kiepraam.

Onze draairaamkozijnen hebben naar buiten draaiende afgehangen ramen, die voorzien zijn van Fuhr sluitingen en sluitkommen. Deze voldoen aan alle eisen van het Politiekeurmerk. Om tocht en geluidshinder te voorkomen is het raam rondom voorzien van een Deventer kaderprofiel. Al onze ramen hebben een geïntegreerde remschaar, waardoor het raam op verschillende ventilatiestanden vastgezet kan worden.

Onze kozijnen voor vaste beglazing bevatten geen draaiende delen. De glaslatten zijn aan de binnenzijde van het kozijn gemonteerd waardoor het kozijn in hoge mate inbraakwerend is en nauwelijks onderhoud nodig heeft. Vaste kozijnen kenmerken zich door maximale besparing van energie en bescherming tegen geluidshinder.

Direct contact opnemen

+31 (0)575 46 35 86

info@timmerfabriekhartman.nl
www.timmerfabriekhartman.nl

Direct een offerte aanvragen? 
OFFERTE AANVRAGEN